maandag, maart 01, 2010

Een weekje China

Dag mensen,

We zitten nu al een week in de miljoenenstad Cheng Du in de Chinese provincie Sichuan. Er is hier prachtige natuur, een levendig stadscentrum en het is onwijs interessant om de Chinese cultuur te leren kennen. Maar we zijn hier voor een andere reden: een oneway ticket naar Tibet regelen. Dat is een heel gedoe. Naast een visum voor China hebben we voor Tibet, als provincie van China, ook een speciaal permit nodig. Deze is moeilijk te krijgen. Daar komt bij dat het sinds een paar weken zo'n beetje onmogelijk is om een trein- of vliegticket te boeken naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Maar! We komen stap voor stap dichterbij. Bij het hostel (Sim's Cozy Garden Hostel) helpen ze ons met objectieve informatie over alle mogelijkheden. En we hebben supergoed contact met Lobsang, de Tibetaanse gids die we via Wout en Heidi kennen. Met hem hebben we al een prachtige rondrit uitgestippeld inclusief hike. En vanochtend hebben we heel goed nieuws ontvangen: hij heeft onze permits geregeld! Dat is echt heel gaaf en bijzonder!



Nu dus nog de reis. Maart is een politiek gevoelige maand en het vliegtuig of de trein die wel gaat zit al bomvol omdat het een drukke reistijd is voor de Chinezen vanwege het Chinese nieuwjaar. Dus makkelijk gaat het niet worden. Samen met Katie onze reisgenoot gaan we lekker aan de slag (leuren bij ambtenaren en ticketofficers, dat werk...)

Groetjes uit China!

Pim en Jantine

PS: We kunnen zelf deze blog nu niet lezen of bijwerken maar gelukkig hebben we wat hulp uit Nederland hierbij

1 Comments:

Blogger Jeroen W. said...

Wat een avonturen zeg! Voor iemand die de provinciegrenzen nauwelijks overschrijdt klinkt het allemaal retespannend. Veel plezier jullie!

1:25 p.m.  

Een reactie posten

<< Home